Gebogen lichtstraten

Bright Light lichtstraten zijn opgebouwd uit zelfdragende gebogen aluminium profielen die rusten op een dorpelprofiel dat wordt gemonteerd op de opstand van de dakopening. Na het plaatsen van de beglazing worden afdeklijsten gemonteerd die voorzien zijn van dichtingsrubbers.

Profielen en beglazing zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, afhankelijk van de toepassing en de gewenste isolatienorm. Zo kan de beglazing worden uitgevoerd in meerwandige polycarbonaat kanaalplaten volgens de gewenste breedtemaat en radius van de lichtstraat. Enkelwandige beglazing is eveneens mogelijk en wordt veelal toegepast bij o.a. carports, fietsstallingen, enz…

De kunststof beglazing is verkrijgbaar in heldere, opale of zonnewerende uitvoering. Deze is uiterst brandveilig, slagvast, heeft een hoge lichttransmissie en is UV bestendig.

RWA systemen

 

Bright Light lichtstraten kunnen desgewenst voorzien worden van gebogen elektrische opengaande delen die geïntegreerd worden en in hetzelfde gebogen vlak liggen als de lichtstraten.

Wij monteren eveneens RWA systemen met lamellen of jaloezieën die ingebouwd worden tussen of op de kopeinden van de lichtstraten, al dan niet aangesloten op bedieningskasten, zowel elektrisch als pneumatisch.

Afhankelijk van de thermische, akoestische, statische of zelfs esthetische eisen van het gebouw, kan Bright Light een rook- en warmteafvoersysteem aanbieden op maat.

 

Dakkoepels

Bright Light dakkoepels worden vervaardigd uit acrylaat (PMMA) of polycarbonaat (PC) en zijn beschikbaar met heldere of opaal witte beglazing. Qua vorm kan u kiezen uit een bolvormige of piramidale uitvoering, enkelwandig, dubbelwandig hetzij driewandig.

Al onze lichtkoepels kunnen naar wens geleverd worden met een handbediend mechanisch of elektrisch RWA ventilatiesysteem.

Bright Light dakkoepels zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

 

Specifieke daglichtoplossingen

In overleg met opdrachtgever of architect, kunnen wij bijna elke gewenste constructie verzorgen. Toepassingen zijn eindeloos: carports, terrasoverkappingen, luifels, polycarbonaatwanden, overdekkingen voor zwembaden, fietsstallingen, speelplaatsoverdekkingen, lichtdoorlatende luifels voor openbare wachtruimtes, enz… 

Deze constructies kunnen uiteraard uitgevoerd worden in alle Ral-kleuren en met beglazing naar keuze.