Bright Light is dé expert in daglichtoplossingen voor de industriebouw. Wij zijn gespecialiseerd in de fabricage en montage van gebogen lichtstraten, zelfdragende zadeldaken en andere lichtdoorlatende constructies voor specifieke toepassingen.

De basis van al onze lichtconstructies is een uitgekiend systeem van eigen aluminium profielen, zelf ontworpen en speciaal ontwikkeld en geëxtrudeerd door Belgische fabrikanten in exclusiviteit voor Bright Light. Alles gebeurt volledig in eigen beheer. De alu-profielen worden voorbereid in ons eigen atelier, volledig op maat van de klant. Nadien zorgen onze ervaren monteurs voor montage op de werf.

Afhankelijk van de toepassing, leveren wij beglazing in lichtdoorlatend kunststof, veelal meerwandig polycarbonaat, acrylaat of glas. Al onze lichtstraten kunnen voorzien worden van RWA systemen voor rook- en warmteafvoer.

Onze geschiedenis

Al sedert 1977 vertrouwt ons gereputeerd cliënteel op ons voor productie en plaatsing van de meest complexe daglichtconstructies. Daarbij gaan traditie en vakmanschap hand in hand met technologische vernieuwing.

Ontdek de verschillende scharniermomenten in ons bestaan:

De vennootschap Gebroeders Van Breedam wordt opgericht door François en Hubert Van Breedam. Aanvankelijk is het bedrijf gespecialiseerd in glaswerken, industriële dakbeglazing en elastische voegwerken.

Het gamma wordt uitgebreid met raamwerk voor de particuliere markt. Voorts wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling van eigen aluminium profielen.

Omwille van de minder gunstige isolerende eigenschappen van glas, wordt beslist om over te schakelen naar polycarbonaat. Lichtdoorlatende constructies in kunststof halen niet alleen veel betere U-waarden, ze zijn bovendien lichter en makkelijker te verwerken omwille van de buigzaamheid.

Gebroeders Van Breedam blijft innoveren en biedt voortaan ook RWA systemen aan voor afvoer van rook en warmte. De lichtconstructies worden continu aangepast aan de strengere brandreglementering en isolatienormering.

Naast de relatief eenvoudige lichtstraten op industriële daken, produceert Gebroeders Van Breedam alsmaar complexere en architecturale lichtconstructies voor uiteenlopende doeleinden: van carports en fietsstallingen tot speelplaatsoverdekkingen en lichtdoorlatende luifels voor openbare wachtruimtes…

De commerciële naam “Bright Light” wordt gelanceerd om het specifiek productengamma lichtstraten, daglichtoplossingen en RWA systemen te vermarkten.

Hubert Van Breedam bereikt de pensioengerechtigde leeftijd en daarom gaan beide bedrijfsleiders op zoek naar een overnemer voor de verdere uitbouw van het familiebedrijf.

Stefan Camerlynck, Koen Cools en Tom Hendrikx nemen de fakkel over en kunnen rekenen op de knowhow van François Van Breedam die actief blijft in het bedrijf. Ondertussen is de naam “Bright Light” een begrip geworden. Om de historisch opgebouwde expertise nog meer te benadrukken wordt de vennootschapsnaam Gebroeders Van Breedam omgedoopt in Bright Light BVBA.

Om verdere groei en toekomstige ambities te realiseren, verhuist Bright Light naar haar nieuwe vestiging aan de Nijverheidsstraat in Duffel. Het moderne en functionele bedrijfspand wordt uitgerust met een volledig nieuw machinepark.

Onze missie

Bright Light is een toegewijde en vindingrijke specialist van daglichtoplossingen voor de industriebouw. Vertrekkend vanuit een rijke traditie, willen wij voor onze klanten een loyale partner zijn die uitgesproken kwalitatieve en duurzame oplossingen aanreikt. In onze service krijgen snelheid, flexibiliteit en het nakomen van onze afspraken voorrang op alles.

Onze visie

Bright Light wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als dé specialist in het plaatsen en renoveren van lichtstraten en lichtdoorlatende constructies. Wij willen ons profileren als solide en flexibele partner die op een respectvolle wijze omgaat met klanten, leveranciers, medewerkers en het milieu. Bright Light wil gecontroleerd groeien in België en Nederland met respect voor de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Onze kernwaarden

Deze waarden vormen het DNA van Bright Light:

  • toegewijd vakmanschap
  • pragmatisch en oplossingsgericht
  • afspraken en engagementen nakomen
  • duurzaam en ecologisch